З проєкту оборонного бюджету США-2022 зникла поправку із санкціями щодо Nord Stream 2 – ЗМІ

З проєкту оборонного бюджету США-2022 зникла поправку із санкціями щодо Nord Stream 2 – ЗМІ

Укрінформ
Проєкт закону США про асигнування на національну оборону США (NDAA-2022) на нинішньому етапі отримав поправку з посиленням оборонної підтримки України, однак втратив положення про обов’язкове введення санкцій проти Nord Stream 2 AG.

Про це повідомляє в вівторок американське агентство Reuters, передає Укрінформ.

«NDAA-2022 включає $300 мільйонів на Ініціативу сприяння безпеці України, що забезпечує підтримку ЗСУ, а також $4 мільярди на Європейську оборонну ініціативу, крім того, пропонує $150 мільйонів на співробітництво у сфері безпеки в регіоні Балтії»,- зазначається в повідомлені.

Крім того, законодавці прийняли рішення виключити поправку, яка забороняє американцям проводити операції з російським суверенним боргом.

Читайте також: Росія втратить Nord Stream 2 у разі вторгнення в Україну - експосол Пайфер

Водночас видання зауважує, що в документі відсутнє положення, яке примушувало б Байдена ввести обов’язкові санкції проти всіх учасників проєкту Nord Stream 2, у тому числі проти компанії-оператора.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США послідовно виступає проти затвердження поправки в NDAA-2022, яка позбавляла б президента повноважень робити виключення із санкцій щодо газопроводу Nord Stream 2. Ця норма була прийнята в редакції законопроєкту Палати представників. У Сенаті остаточного голосування по документу ще не відбулося. Для того, щоб документ набув чинності закону, його мають ухвалити обидві палати Конгресу США та підписати глава Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-