Росія втратить Nord Stream 2 у разі вторгнення в Україну - експосол Пайфер

Росія втратить Nord Stream 2 у разі вторгнення в Україну - експосол Пайфер

Укрінформ
Рішення президента Росії Володимира Путіна про повномасштабне вторгнення в Україну призведе до застосування жорстких економічних санкцій, які охоплюватимуть закриття Північного потоку-2.

Про це заявив експосол США в Україні Стівен Пайфер під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму та Атлантичної Ради (Вашингтон), присвяченій підсумкам телефонної розмови Президента США Джозефа Байдена з Владіміром Путіним, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Open Ukraine Foundation.

«В цій розмові ви бачили, що пізніше Білий дім сказав, що будуть застосовані сильні економічні та інші засоби для того, щоби зупинити агресивну політику Росії. Я не знаю, чи ми побачимо більше деталей і подробиць щодо таких кроків і заходів офіційно, але в тому, що стосується економічних санкцій, то завжди говорять про «Північний потік-2», - сказав він.

Читайте також: У Німеччині призупинили сертифікацію Nord Stream 2

«Я розумію позицію Німеччини щодо «Північного потоку-2», але німці сказали, що якщо буде військова агресія проти України, вони теж будуть готові закрити проєкт «Північний потік-2», щоби показати ціну агресорові», - наголосив Пайфер.

Він також зазначив, що побоювання Росії з приводу розширення інфраструктури НАТО безпідставні, оскільки це вже трапилося.

«Ця інфраструктура вже існує біля їхніх кордонів в Балтиці, де розташовані війська НАТО. І якщо буде напад на Україну, то тоді всі східні члени Альянсу будуть просити додаткової допомоги, і можна сказати, що потуга НАТО на кордонах Росії лише посилиться», - сказав експосол.

Читайте також: Путін у спілкуванні з Байденом повторив колишні обвинувачення на адресу України та НАТО

Крім того, Пайфер висловився за тіснішу співпрацю США і ЄС щодо агресивної політики Росії: «Треба проводити ширше обговорення питань європейської безпеки та загроз, які становить Росія».

Він також назвав неприйнятними спроби Росії впливати на вибір Україна, зокрема, щодо її прагнення вступити до НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час переговорів з Володимиром Путіним попередив, що серед кроків реагування на можливу ескалацію з боку РФ крім потужних санкцій проти РФ буде посилена обороноздатність України, а також союзників по НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-