Польща вводить додаткові COVID-обмеження на кордоні та всередині країни

Польща вводить додаткові COVID-обмеження на кордоні та всередині країни

Укрінформ
Уряд Польщі з 15 грудня поступово вводитиме нові обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, зокрема, відновлення дистанційного навчання у школах, зниження лімітів у сфері обслуговування і у транспорті, введення обов’язкого щеплення для певних професій тощо.

Про це під час пресконференції у вівторок у Варшаві повідомили керівники МОЗ Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

Як розповів глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, із 20 грудня по 9 січня на весь період свят у країні запроваджується дистанційне навчання у школах. Із 10 січня учні мають повернутися до стаціонарного навчання.

За його словами, уряд країни вирішив запровадити з 1 березня обов’язкові щеплення проти COVID-19 для трьох категорій: медиків, вчителів та силовиків. Міністр пояснив, що ці категорії працівників повинні будуть вакцинуватися до 1 березня, оскільки після цього терміну вакцинації буде підставою для продовження роботи за фахом.

Заступник глави МОЗ Польщі Вальдемар Краска повідомив, що усі подорожуючі до Польщі з-за меж ЄС (також і з України – ред.), повинні будуть після перетину кордону здати ПЛР чи швидкий антигенний тест.

Окрім того, з 15 грудня у Польщі знижуються з 50% до 30% ліміти на відвідування кінотеатрів, театрів, спортивних споруд, об’єктів релігійного культу, та об’єктів готельно-ресторанного коплексу. Водночас, ці ліміти не стосуватимуться вакцинованих осіб, які представлять сертифікати щеплень.

За словами заступника міністра, з 15 грудня тимчасово мають призупинити роботу усі дискотеки, нічні клуби й танц-холи, а 31 грудня і 1 січня у святкувальних залах кількість відвідувачів не має перевищувати 100 осіб. До цього ліміту не включатимуться вакциновані особи.

Краска поінформував також, що з 15 грудня запроваджується 75-процентний ліміт на кількість пасажирів у громадському транспорті.

Заступник міністра також повідомив, що з 15 грудня у Польщі вводиться обов’язок тестування усіх, хто проживає з інфікованим на COVID-19, не зважаючи на те, чи ці люди раніше вакцинувалися.

Глава МОЗ Польщі заявив, що всі ці обмеження викликані появою у світі штаму коронавірусу Омікрон та високим рівнем інфікованості та смертності від коронавірусу під час четвертої хвилі COVID-19.

У Польщі поки що офіційно не підтверджено наявності штаму Омікрон. Утім, глава польського уряду Матеуш Моравецький напередодні припустив, цей штам вже є в Польщі, а підтвердження його наявності є лише питанням часу.

За минулу добу, 6 грудня, у Польщі зафіксовано близько 20 тис. випадків інфікування коронавірусом, померли 504 особи.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-