Штати допускають розгортання нових сил у Європі в разі посилення агресії РФ

Штати допускають розгортання нових сил у Європі в разі посилення агресії РФ

Укрінформ
Адміністрація Джо Байдена не виключає, що в разі посилення агресії Росії проти України, що призведе до більшої дестабілізації в регіоні, Сполучені Штати можуть посилити власну військову присутність у країнах на східному фланзі НАТО.

Про це заявив у понеділок під час телефонної конференції високопоставлений представник Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Безперечно, може статися так, що в разі вторгнення Путіна (в Україну – ред.) запит з боку союзників на східному фланзі посилиться, і з боку Сполучених Штатів буде надана позитивна відповідь щодо (перекидання – ред.) додаткових сил і можливостей, а також проведення навчань для забезпечення безпеки наших союзників на східному фланзі»,- зауважив високопоставлений представник Білого дому.

Він нагадав, що така ситуація вже виникала після окупації Росією Криму, а також у 2014 році. Тоді була започаткована «Європейська ініціатива гарантування безпеки», яка передбачала збільшення кількості американських сил і засобів на території європейських країн-членів НАТО.

Читайте також: У Пентагоні кажуть, що Росія продовжує нарощувати війська біля України

Водночас, підкреслив представник Білого дому, США не прагнуть потрапити в ситуацію, коли основний акцент робитиметься на застосуванні військової сили для реагування на дії Росії. Натомість, за його словами, відповідь США поєднуватиме підтримку українського війська, застосування потужних економічних контрзаходів проти РФ, а також посилену підтримку союзників по НАТО для гарантування їхньої безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, президенти США і Росії домовились провести онлайн-переговори в вівторок, 7 грудня. Очікується, що основна увага приділятиметься російській військовій ескалації навколо України. Крім того, сторони обговорять інші питання, зокрема, щодо стратегічної стабільності, контролю над озброєннями, кібербезпеки, іранських ядерних переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-