У Пентагоні кажуть, що Росія продовжує нарощувати війська біля України

У Пентагоні кажуть, що Росія продовжує нарощувати війська біля України

Укрінформ
Глава Пентагону Ллойд Остін провів у понеділок зустріч із керівниками оборонного відомства США для обговорення ситуації навколо України, яка характеризується подальшим нарощуванням військового контингенту з боку Росії.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Я можу сказати, що міністр оборони сьогодні зранку був присутній на зустріч із ключовими керівниками міністерства, у тому числі з головою Об’єднаного комітету начальників штабів (генералом Марком Міллі – ред.), а також командувачем Європейського командування генералом Волтерсом, щоби обговорити ситуацію в Україні і, звісно, в західній частині Росії», - повідомив Кірбі.

Читайте також: У Пентагоні кажуть про збільшення кількості російських військ навколо України

При цьому представник Пентагону зазначив, що не вдаватиметься в деталі розвідувальних оцінок ситуації. Водночас він підкреслив, що міністр оборони США разом з військовим і політичним керівництвом країни детально поінформовані про те, що відбувається навколо України.

«Ми продовжуємо бачити додатковий потенціал, який президент Путін продовжує збільшувати – додатковий військовий потенціал – у західній частині своєї країни та навколо України», - наголосив офіційний представник Пентагону.

Читайте також: Кулеба: Не виключаємо участі білоруських військ у вторгненні в Україну

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що кількість військ РФ біля українського кордону може збільшитись до 175 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-