Азербайджан заявив про передачу Вірменії десятьох полонених

Азербайджан заявив про передачу Вірменії десятьох полонених

Укрінформ
Офіційний Баку заявив про передачу Вірменії десятьох її військовослужбовців, узятих у полон 16 листопада. У Єревані цю заяву поки що не коментують.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

«Керуючись принципами гуманізму, 4 грудня 2021 року Азербайджанська Республіка передала вірменській стороні 10 військовослужбовців вірменського походження. Переданих осіб було затримано 16 листопада 2021 року при припиненні провокації, вчиненої ЗС Вірменії на Кяльбаджарському напрямку державного кордону», - цитує агентство заяву військового відомства Азербайджану.

У заяві також указується, що Вірменія передала Азербайджану карти мінних полів у Нагірному Карабаху.

Як зазначається, офіційний Єреван поки що ніяк не прокоментував цю заяву Баку.

Нагадаємо, 13 листопада міноборони Азербайджану опублікувало заяву про поновлення обстрілів з боку Вірменії у Нагірному Карабаху. Своєю чергою в Єревані заявили, що азербайджанські військові стріляли в напрямку вірменських позицій.

16 листопада депутат парламенту Вірменії Едуард Агаджанян повідомив, що, за непідтвердженими даними, внаслідок ескалації на кордоні з Азербайджаном загинули 15 вірменських військових. Міністерство оборони Вірменії також поінформувало, що 12 військових потрапили у полон.

У ніч на 17 листопада стало відомо, що Азербайджан та Вірменія домовилися припинити обстріли.

Фото: trend.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-