Азербайджан та Вірменія заявили про поновлення обстрілів у Нагірному Карабаху

Азербайджан та Вірменія заявили про поновлення обстрілів у Нагірному Карабаху

Укрінформ
Міноборони Азербайджану опублікувало заяви про поновлення обстрілів з боку Вірменії у Нагірному Карабаху.

Як передає Укріформ, про це йдеться у заяві відомства.

"З полудня 13 листопада підрозділи вірменських збройних сил з позицій у населеному пункті Йухари Шорджа Басаркечарського району обстрілюють з різнокаліберної стрілецької зброї, снайперських гвинтівок і гранатометів позиції азербайджанської армії, дислоковані в напрямку населеного пункту Зяйлик Кяльбаджарського району," - повідомили в Міноборони Азербайджану.

У відомстві також додали, що втрат серед особового складу азербайджанської армії немає.

Водночас Новини-Вірменія наводять заяву Міноборони Вірменії, у якій йдеться про те, що азербайджанські військові стріляли у напрямку вірменських позицій.

"13 листопада, приблизно о 12:10, підрозділи ЗС Азербайджану відкрили вогонь у напрямку вірменських позицій, розташованих на ділянці Верін Шоржа Гегаркунікської області. Діями у відповідь вогонь противника було припинено. З вірменської сторони постраждалих немає", - йдеться в заяві відомства.

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабаху, звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан та мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох боків та численних жертв серед мирного населення.

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ та Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху. Згідно з домовленістю, сторони конфлікту повинні залишатися на позиціях, а в регіон вводилися російські "миротворці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-