Білорусь і Росія проведуть спільні військові навчання біля кордону з Україною

Білорусь і Росія проведуть спільні військові навчання біля кордону з Україною

Укрінформ
Білорусь з Росією планують провести спільні навчання з прикриття південних кордонів.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони Республіки Білорусь генерал-лейтенанта Віктор Хренін, повідомляє пресслужба Міноборони РБ.

“Ми плануємо проведення навчання спільно з нашими колегами, основним стратегічним союзником − Російською Федерацією”, − сказав Хренін за підсумками наради з питань воєнної безпеки за участі Олександра Лукашенка в центрі стратегічного управління стаціонарного пункту управління Генерального штабу ЗС Республіки Білорусь.

Він відзначив, що “у військ запланований комплекс заходів на середньострокову перспективу з прикриття південних кордонів Білорусі”.

Білоруський міністр оборони звинуватив країни-сусіди в начебто мілітаризації та наголосив, що це змушує планувати заходи у відповідь, аби не дозволити втягнути Білорусь у провокації.

“Тому у нас всі війська знаходяться в пунктах постійної дислокації, а з 1 грудня почнемо активно займатися бойовою підготовкою”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує "висока ймовірність" дестабілізації ситуації в Україні з боку РФ після того, як Москва зосередила біля кордону з Україною понад 90 тис. військових.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі одного з пропагандистських каналів прокоментував інформацію про підготовку Росією вторгнення в Україну. Зокрема, Пєсков, якого цитує Інтерфакс, заявив у цьому зв'язку про "штучне нагнітання істерики" та "можливість провокації".

23 листопада дослідник Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов телеканалу «Настоящее время» повідомив, що на кордоні з Україною триває концентрація російських збройних сил, і вона вже співвідносна з тією, що була у квітні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-