У Німеччині підтвердили перші випадки зараження штамом Omicron

У Німеччині підтвердили перші випадки зараження штамом Omicron

Укрінформ
У двох осіб, які прилетіли до Німеччини з Південної Африки, підтвердили інфікування новим штамом коронавірусу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

Як заявив міністр охорони здоров'я федеральної землі Баварія Клаус Голетчек, вірус виявлено у двох осіб, котрі прилетіли 24 листопада з Південної Африки. Медики закликали всіх пасажирів, які прибули цим рейсом (загалом майже 300 осіб) негайно зв'язатися з органами охорони здоров’я.

Окрім того, як зазначається, усім, хто побував у ПАР, протягом останніх 14 днів слід обмежити свої соціальні контакти та здати ПЛР-тести.

Нагадаємо, раніше міністр соціальних справ федеральної землі Гессен Кай Клозе припустив «з дуже високою ймовірністю», що до ФРН проник новий штам коронавірусу.

Тим часом у сусідній Чехії лабораторія в Ліберці підтвердила «на 90%» наявність цього штаму в крові жінки, яка перебувала в Намібії та летіла назад до Чехії через ПАР та Дубай.

«Після аналізу з імовірністю приблизно 90% я можу підтвердити, що варіант Omicron фактично підтверджений у пацієнтки», – зазначив речник Ліберецької обласної лікарні Вацлав Річарж. Медики передали зразок для подальшого аналізу в Національну референс-лабораторію.

Як повідомлялося, за оцінками медиків, новий штам коронавірусу, який отримав назву Omikron, може бути небезпечнішим, ніж виявлені раніше. Ряд держав або повністю припинили авіасполучення з ПАР та сусідніми країнами, де зафіксовано випадки інфікування цим варіантом, або суттєво обмежили допуск мандрівників.

Фото: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-