Чехія та Німеччина з’ясовують, чи дістався їх штам Omicron

Чехія та Німеччина з’ясовують, чи дістався їх штам Omicron

Укрінформ
Підозру на нову мутацію коронавірусу Omikron оголосили в Чеській Республіці та Німеччині. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяви політиків.

Зокрема, в.о. міністра охорони здоров’я Чехії Адам Войтех написав у Твіттер, що Державний інститут громадського здоров’я (SZÚ) оголосив 27 листопала про підозру на нову мутацію коронавірусу Omikron в Чеській Республіці. «Зараз лабораторії вивчають послідовність геному. Тільки тоді можна буде з упевненістю сказати, є цей тип вірусу в нашій країні чи ще ні», - зауважив Войтех.

Результат секвенування має бути відомий у неділю. Йдеться про жінку, яка перебувала в Намібії і летіла назад до Чехії через ПАР та Дубай.

Водночас у федеральній землі Гессен «з дуже високою ймовірністю» з’явився новий штам, заявив міністр соціальних справ землі Кай Клозе. У своєму Твіттер він написав, що в людини, яка поверталася з Південної Африки, було виявлено кілька симптомів, характерних для нової мутації. Людина перебуває на ізоляції вдома, лабораторія проводить секвенування.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у п’ятницю ввечері назвала новий варіант грецькою літерою Omiсron. За попередніми даними, цей варіант може бути ще небезпечнішим, ніж попередні. Низка країн світу або повністю зупинила авіасполучення з ПАР, де зафіксовані випадки інфікування цим варіантом, або поставила вимогою для авіаліній (як це зробили ФРН і Чехія) брати на борт лише громадян відповідних країн або людей, які мають у них ПМП. При цьому всі, хто повертається з регіону, повинні відбути 14-денний карантин, незалежно від того, вакциновані вони чи ні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-