Нідерланди вдруге за листопад посилили карантин

Нідерланди вдруге за листопад посилили карантин

Укрінформ
У звязку зі зростанням захворюваності на COVID-19 влада Нідерландів запроваджує суворіші заходи для боротьби з цією інфекцією.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу про таке рішення на пресконференції у Гаазі оголосив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

“Нові заходи набудуть чинності вже цієї неділі, і діятимуть до 18 грудня. Ці обмеження мають допомогти запобігти подальшому перевантаженню лікарень”, - сказав він.

Згідно з новими правилами супермаркети можуть працювати до 20:00, а торгові центри, магазини що торгують товарами не першої необхідності, ресторани, кафе, театри, кінотеатри, музеї, перукарні, салони краси та спортзали повинні зачинятися о 17:00.

Школи залишатимуться відкритими, але учні зобов’язані носити захисні маски на перервах. Діти із легкою застудою повинні залишатися вдома, регулярним має стати самотестування на коронавірус для вчителів.

Жителів країни закликають максимально повною мірою працювати в дистанційному режимі. А в офісах необхідно зберігати соціальну дистанцію в 1,5 метра.

За словами Рютте, останні дані показують, що більшість госпіталізованих з коронавірусом – невакциновані. Тож він вкотре закликав співгромадян зробити щеплення.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах 13 листопада через сплеск захворюваності на COVID-19 на три тижні було запроваджено додаткові заходи боротьби із коронавірусом.

Вони передбачають, зокрема, перевірку в магазинах, ресторанах, кафе, документів, що підтверджує вакцинацію, перенесене інфікування COVID-19 чи негативний тест на коронавірус.

Роботодавець також має право зажадати ці документи, перш ніж допустити працівника на робоче місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-