Меркель і Столтенберг обговорили ситуацію на східних кордонах ЄС

Меркель і Столтенберг обговорили ситуацію на східних кордонах ЄС

Укрінформ
В.о. канцлера ФРН Ангела Меркель і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили ситуацію на кордонах - російсько-українському та білорусько-польському.

Обмін думками відбувся під часи зустрічі у берлінському відомстві канцлера, повідомляє Укрінформ.

«Тривожний розвиток подій спостерігаються як стосовно Росії та України, так і щодо того, що відбувається на білоруському кордоні з Польщею, Латвією та Литвою», - заявила Меркель пресі.

Вона констатувала, що діалог між НАТО та Росією «охолов», але додала, що завжди виступала за те, що попри великі розбіжності завжди краще говорити один з одним, ніж не розмовляти.

Столтенберг зі свого боку підтвердив, що «в НАТО помітили, що на російсько-українському кордоні спостерігається значне збільшення військ та збройних сил». Він наголосив на важливості прозорості з боку Росії в питанні цього військового нарощування, щоб зменшити напруженість.

«НАТО дуже уважно стежить за ситуацією, і ми продовжуємо надавати політичну та практичну підтримку Україні», - запевнив очільник альянсу.

Ситуацію на кордоні між Польщею та Білоруссю, а також Латвією та Литвою він оцінив як «дуже і дуже тривожною». Білоруська влада, за його словами використовує невинних людей, а це «цинічно і нелюдською».
"Тут НАТО повністю солідарне з усіма зацікавленими союзниками", - підкреслив він.

Столтенберг також подякував Меркель за співпрацю і назвав її «опорою трансатлантичної сім'ї протягом багатьох років». Меркель зауважила, що це вочевидь була остання зустріч за час її каденції глави уряду ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-