У МОЗ ФРН наполягають на скороченні контактів для подолання COVID-пандемії

У МОЗ ФРН наполягають на скороченні контактів для подолання COVID-пандемії

Укрінформ
Вакцинація залишається ключем до подолання пандемії COVID-19, але на даному етапі розвитку ситуації її не вистачить, необхідно радикально зменшити контакти.

Про це сказав в.о. міністра охорони здоров’я ФРН Єнс Шпан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тільки за допомогою щеплень, за допомогою бустерів ми більше не зможемо перервати цю хвилю, чого ми вкрай потребуємо в короткостроковій перспективі», - заявив Шпан.

Нинішню ситуацію він оцінив як більш серйозну, ніж минулого тижня. «Ми перебуваємо в стані національної надзвичайної ситуації», - заявив політик.

Читайте також: Німецька влада планує вакцинувати бустерною дозою 27 млн громадян до кінця року

Глава МОЗ та президент Інституту Роберта Коха Лотар Вілер вважають за необхідне суттєво обмежити контакти, скасувати масові заходи, а також будь-які заходи у закритих приміщеннях.

Що стосується вакцинації, то вона набирає обертів: минулого тижня було введено 4 млн доз, наступного буде 6 млн (стільки замовили медичні кабінети). До цього часу зроблено понад 5,2 млн бустерних щеплень. МОЗ ФРН радить тим, хто вакцинувався Pfizer/BioNTech, зробити бустерне щеплення препаратом Moderna. До кінця травня наступного року вакцинація буде фінансуватися державою, пообіцяв Шпан.

За даними Вілера, лікарні майже по всій країні перебувають на межі. Смертність на рівні 200-300 жертв у день є дуже високою, підкреслив він.

Читайте також: Меркель: Німеччину накрила четверта хвиля коронавірусу

Водночас німецький Бундесрат у п’ятницю одноголосно схвалив новий закон про захист від інфекцій, який напередодні проголосував Бундестаг. Це відкриває шлях для запровадження загальнонаціональних правил 2G (вакциновані та ті, хто перехворів) та 3G (вакциновані, ті, хто перехворів, тестовані) в громадському транспорті та на робочих місцях. Для будинків престарілих та лікарень передбачено обов’язок тестування працівників та відвідувачів, для офісів – відправка співробітників на хоум-офіс. На тих, хто підробляє паспорти вакцинації, чекає суворе покарання, аж до тюремного ув’язнення. Навчальні заклади будуть працювати в звичайному режимі, учні та вчителі зобов’язані носити маски. Обмеження контактів буде запроваджуватися залежно від ситуації.

Не виключені локально локдауни та комендантські години. Таким правом уже скористалась Баварія, про що розповів на брифінгу прем'єр-міністр землі Маркус Зедер.

За попередню добу в Німеччині було підтверджено 52 970 нових випадків інфікування, захворюваність протягом 7 днів сягнула 340,7 на 100 тисяч жителів. У багатьох районах Баварії показник перевищує 1000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-