Німецька влада планує вакцинувати бустерною дозою 27 млн громадян до кінця року

Німецька влада планує вакцинувати бустерною дозою 27 млн громадян до кінця року

Укрінформ
У Німеччині до кінця року бустерною дозою вакцини від коронавірусу можуть бути вакциновані 27 млн громадян, які пройшли повний курс вакцинації до 1 червня.

З цим погодилися учасники наради прем’єрів федеральних земель Німеччини з в.о. канцлера ФРН Ангелою Меркель, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібно негайно зупинити експоненціальне поширення хвороби, це можливо за допомогою додаткової дози», - заявила Меркель журналістам після відеонаради в четвер.

Політик уточнила, що до 1 червня були вакциновані 27 млн жителів республіки, отже вона очікує, що ці люди будуть до кінця року вакциновані бустерною дозою. За її словами, Постійна комісія з вакцинації Інституту Роберта Коха схвалила сьогодні можливість щеплення людей віком від 18 років, через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації.

Читайте також: В Австрії - новий добовий максимум випадків COVID-19

Меркель додала, що можливості вакцинуватися будуть розширені, щеплення зможуть робити навіть в аптеках. Очікується, що в грудні почнуть робити щеплення також дітям від 5 до 11 років.

Меркель констатувала, що країна перебуває всередині 4 хвилі пандемії, розвиток подій оцінила як «дуже драматичний». Схвалені на нараді рішення вона назвала дуже хорошими. Йдеться про «великий каталог заходів».

Зокрема, буде запроваджено відповідальність за підробку паспортів вакцинації. Штрафи за фальсифікування будуть підвищені, аж до кримінальної відповідальності.

Вирішальний критерієм для посилення або послаблення протиепідемічних заходів відтепер буде не кількість нових інфікувань, а індекс навантаження лікарень. Якщо певні пороги будуть перевищені, мають вступити в силу однакові суворіші заходи, серед яких запровадження правила 2G (доступ лише для тих, хто зробив щеплення або отримав імунітет через перенесення хвороби), 2G+ (додатково негативний результат тесту), обмеження контактів тощо.

Читайте також: Кузін сказав, куди звертатися з «нетиповими» реакціями після вакцинації

Для окремих професійних груп будуть передбачені обов’язкові щеплення.

Як повідомлялося, напередодні в Німеччині було зафіксовано рекордну з початку пандемії кількість нових інфікувань – 65 371 випадок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-