Pfizer безкоштовно поділиться ліцензією на COVID-таблетки

Pfizer безкоштовно поділиться ліцензією на COVID-таблетки

Укрінформ
Американська фармацевтична компанія Pfizer надасть на безоплатній основі ліцензію на свої експериментальні пігулки «Паксловід» для лікування COVID-19 Патентному пулу лікарських засобів (MPP), який підтримує ООН.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що це дозволить організації передавати субліцензію на препарат іншим виробникам для використання в 95 країнах, що розвиваються. В основному це країни в Африці та Азії.

У ключовому клінічному дослідженні виявлено, що таблетки Pfizer ефективно запобігають важким захворюванням, якщо їх давати невакцинованим особам із високим ризиком перебігу хвороби незабаром після того, як у них почали проявлятися симптоми COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня аналогічну заяву зробила американська фармацевтична компанія Merck. Вона також безкоштовно надала ліцензію на свої експериментальні пігулки для лікування COVID-19 «Молнупіравір» Патентному пулу лікарських засобів (MPP), який підтримує ООН.

Угода з Патентним пулом лікарських засобів - організацією, яка працює над тим, щоб лікування та технології були доступними у всьому світі, дозволить компаніям у 105 країнах, переважно в Африці та Азії, субліцензувати рецептуру для противірусних таблеток та почати їх виготовлення.

Розробник заявляє, що за даними випробувань, препарат удвічі знижує ймовірність госпіталізації або смерті при COVID-19.

Британський регулятор з питань лікарських засобів схвалив застосування перших пігулок для лікування COVID-19 «Молнупіравір» компанії Merck

Фото: medicalxpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-