Випробування російської ракети загрожує екіпажу космічної станції - NASA

Випробування російської ракети загрожує екіпажу космічної станції - NASA

Укрінформ
Уламки, які з’явилися внаслідок випробування російської антисупутникової ракети на орбіті Землі, можуть загрожувати Міжнародній космічній станції і зупинити дослідження в космосі на роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву NASA.

У заяві агенції зазначається, що сім членів екіпажу МКС (чотири американських, один німецький і двоє російських космонавтів) були вимушені сховатися у їхніх капсулах на декілька годин після випробування ракети. Також повідомляється, що дослідницька лабораторія МКС, розташована на орбіті приблизно у 402 км над Землею, продовжує стикатися з уламками від знищеного супутнику. Наразі екіпаж знову продовжує свою роботу на станції.

«NASA продовжить спостерігати за місцем катастрофи найближчими днями та після цього, аби переконатися, що наш екіпаж на орбіті перебуває в безпеці», - заявив директор NASA Білл Нельсон.

Експерти зазначають, що випробування антисупутникової зброї на орбіті Землі може призвести до ланцюгової реакції, коли багато уламків об’єднаються у крупні фрагменти, що зможуть завдати шкоди, зокрема, іншим супутникам або об’єктам космічної станції. Водночас росіяни заперечують будь-яку небезпеку від випробування зброї на орбіті, про що вже заявили у Роскосмосі.

Як повідомляв Укрінформ, Вашингтон піддав різкій критиці випробування РФ зброї, якою був знищений російський супутник. Про небезпеку для інших держав заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-