Білоруська сторона готується до великого прориву польського кордону мігрантами

Білоруська сторона готується до великого прориву польського кордону мігрантами

Відео
Укрінформ
З білоруського боку кордону в неділю відбуваються дії, що свідчать про підготовку в районі прикордонного пункту “Кузниця” силового прориву кордону мігрантами.

Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба Польщі.

“Після спокійної ночі в районі скупчення мігрантів в Кузниці зараз спостерігається прибуття до цього місця чергових груп білоруських служб. Серед мігрантів видно пожвавлення, на місці з’явився автомобіль ЗМІ”,- повідомляють польські прикордонники.

Як зазначається, мігранти починають розбирати намети біля кордону, вони отримують від білоруської сторони інструкції, інвентар, перцевий газ.

“Видно, що білоруська сторона готується сьогодні до великої спроби прориву кордону”, - підкреслює Прикордонна служба, зазначаючи, що польська сторона перебуває у готовності до дій.

Речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин написав у Твіттері, що з білоруського боку кордону з’являються особи, які провокують ескалацію ситуації. Він розмістив фото чоловіка слов'янської зовнішності у військовій формі, який, за його словами, здійснював постріли у повітря і намагався нищити загородження на кордоні.

За даними Міністерства національної оборони Польщі у Твіттері, в суботу сталося кілька провокацій з білоруського боку кордону. Зокрема, в околицях населеного пункту Шудзялув білоруські спецслужби двічі закидували камінням польських силовиків, ніхто не постраждав.

Як повідомлялося, із серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тисячам спроб нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки. Польський кордон захищає близько 20 тисяч військових, прикордонників та поліцейських.

Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП, країни Балтії та ЄС.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Польща планує збудувати до середини наступного року на кордоні з Білоруссю загородження висотою понад 5 метрів.

Україна також посилює кордон із Білоруссю і направляє туди додатково 8,5 тисячі військових.

За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, в Білорусі вже перебуває близько 15 тисяч мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-