На території Білорусі вже знаходяться 15 тисяч мігрантів - Данілов

На території Білорусі вже знаходяться 15 тисяч мігрантів - Данілов

Укрінформ
Міграційна криза на кордоні Білорусі та Польщі штучно створена спільними зусиллям Путіна та Лукашенка, і, станом на сьогодні, в Білорусі вже перебувають близько 15 тисяч мігрантів.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це штучна криза, яку підготували Путін спільно з Лукашенком для Євросоюзу… За нашими розвідданими вже 15 тисяч біженців знаходиться на території Білорусії. Щобільше, зараз розгортається така компанія, щоб їх було якомога більше, щоб тиснути на Євросоюз», - наголосив Данілов.

Секретар РНБО відзначив, що Україна уважно стежить за міграційною кризою та готується до різних сценаріїв розвитку події.

«Ми розуміємо всі виклики, які є, у нас відбулося дві великі наради з цього приводу, потім був звіт президенту Володимиру Зеленському з цього питання… На цю неділю запланована велика нарада безпосередньо в місті Луцьку, де буде брати участь принаймні три міністри. Ми запрошуємо на цю нараду амбасадорів Польщі та Литви й будемо там розв'язувати питання в який спосіб нам відповідати на ці виклики. Виклики доволі непрості. Ще раз наголошую: мова йде про туристів, які чомусь починають вважатися біженцями», - наголосив Данілов.

Він також нагадав, що нині в Україні налічується 1 млн 473 тисяч 603 внутрішньо переміщених осіб, які насправді стали біженцями після початку війни, яку розв’язала Російська Федерація. Тож наша країна повинна в першу чергу подбати про своїх громадян.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні дві великі групи мігрантів прорвалися через кордон з Білорусі до Польщі, але частину з них польським прикордонникам вдалося повернути назад на лінію кордону.

У середу, 10 листопада, в Польщі для термінових консультацій перебуває глава Ради ЄС Шарль Мішель.

Міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисному створеному міграційному тиску проти РП та ЄС.

За даними польських прикордонників, з 8 листопада в безпосередній близькості від польського кордону знаходяться до 4 тис. осіб, які прагнуть потрапити на територію ЄС.

Кордон Польщі з Білоруссю наразі захищають близько 13 тис. військовослужбовців з чотирьох армійських дивізій.

10 жовтня німецький депутат Нільc Шмід запропонував, аби ЄС попросила Україну про допомогу в розміщенні мігрантів, які через Білорусь прориваються до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-