Польща планує відгородитися від Білорусі п’ятиметровим муром

Польща планує відгородитися від Білорусі п’ятиметровим муром

Укрінформ
Польща до кінця першої половини 2022 року має намір значно зміцнити кордон із Білоруссю, побудувавши там п’ятиметровий мур за 350 млн євро.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Politico.

Польща в серпні вже почала будувати бар'єр з колючим дротом, щоб не допустити нелегальних мігрантів з Білорусі.

Новий план передбачає будівництво стіни, встановлення камер і датчиків. Рішення парламенту дозволяє будувати без публічних тендерів і у разі потреби експропріювати приватну власність в обмін на компенсацію.

«Ми хочемо, щоб огорожу було встановлено до кінця першого півріччя 2022 року, це буде споруда завдовжки 180 км, заввишки 5,5 м, там буде використано найсучасніші рішення», — сказав в етері Польського радіо глава польського МВС Маріуш Камінський.

За словами міністра, наразі кордон із Білоруссю охороняють 13 тис. військовослужбовців, 4,5 тис. прикордонників та дві тисячі поліціянтів.

«Нас постійно провокують, але наші служби добре підготовлені», — зазначив Камінський.

Він також повідомив, що «табір мігрантів біля кордону розростається і перебуває під контролем білоруських служб, які доставляють необхідні матеріали».

Нагадаємо: за даними Прикордонної служби Польщі, з початку жовтня зафіксовано понад 6 тисяч спроб нелегального перетину кордону з Білорусі в Польщу. З початку вересня таких спроб зафіксовано понад 18 тисяч.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-