Палили вогнища та жбурляли велосипеди: у Нідерландах затримали п’ятьох противників карантину

Палили вогнища та жбурляли велосипеди: у Нідерландах затримали п’ятьох противників карантину

Укрінформ
У Гаазі було затримано п'ятьох демонстрантів, які напередодні ввечері влаштували акцію протесту проти запровадження додаткових заходів боротьби із коронавірусом.

Про це кореспонденту Укрінформу в Гаазі повідомили в поліції міста.

За словами правоохоронців, п’ятьох осіб було затримано за жбурляння у представників поліції феєрверків, каміння, велосипедів та інших предметів, а також за розпалювання вогнищ.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах 12 листопада пройшла акція протесту проти посилення карантинних заходів. Мітинг відбувся біля будівлі Міністерства юстиції, де проходила пресконференція прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте щодо запровадження додаткових заходів боротьби із коронавірусом. Акцію протесту проти запровадження часткового локдауну влаштували близько 300 осіб.

У Нідерландах через сплеск захворювання на COVID-19 вже від сьогодні на три тижні знову запроваджують додаткові заходи боротьби із коронавірусом.

Заклади громадського харчування вже з суботи, 13 листопада, мають закриватися о 20:00. Магазини з товарами першої необхідності зачинятимуться о 18:00. Крім того, люди контактних професій, зокрема перукарі, майстри манікюру, не мають права працювати після 18:00.

Також у ресторанах, кафе, супермаркетах, магазинах перевірятимуть наявність документа, що підтверджує вакцинацію, перенесене захворювання на COVID-19 чи негативний тест на коронавірус. Роботодавці мають право відсторонити від роботи співробітників без таких документів.

Крім того, не рекомендується приймати вдома більше чотирьох гостей на день віком від 13 років, навіть якщо вони вакциновані.

Минулого тижня Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив про майже 77 000 позитивних тестів на коронавірус, що на 45% більше, ніж тижнем раніше. Збільшення кількості позитивних тестів спостерігається у всіх вікових групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-