У Нідерландах протестували проти посилення карантинних заходів

У Нідерландах протестували проти посилення карантинних заходів

Фото
Укрінформ
У нідерландській Гаазі біля будівлі міністерства юстиції, де проходила пресконференція прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте щодо запровадження додаткових заходів боротьби із коронавірусом близько 300 осіб влаштували акцію протесту проти запровадження часткового локдауну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, кілька людей кидалися у правоохоронців велосипедами, дорожніми знаками, запалили багаття на вулиці.

Поліція повідомила, що було затримано кількох агресивних людей. Точні цифри наразі не озвучують.

Дехто з демонстрантів ховав обличчя за масками казкових героїв.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах через сплеск захворювання на COVID-19 на три тижні знову запроваджують додаткові заходи боротьби із коронавірусом.

Заклади громадського харчування вже з суботи, 13 листопада, мають закриватися о 20:00. Магазини з товарами першої необхідності зачинятимуться о 18:00. Те саме стосується казино і саун. Крім того, люди контактних професій, зокрема перукарі, майстри манікюру, не мають права працювати після 18:00.

Також у ресторанах, кафе, супермаркетах, магазинах перевірятимуть наявність документа, що підтверджує вакцинацію, перенесене захворювання на COVID-19 чи негативний тест на коронавірус. Роботодавці мають право відсторонити від роботи співробітників без таких документів.

Крім того, не рекомендується приймати вдома більше чотирьох гостей на день віком від 13 років, навіть якщо вони вакциновані.

Минулого тижня Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив про майже 77 000 позитивних тестів на коронавірус, що на 45% більше, ніж тижнем раніше. Збільшення кількості позитивних тестів спостерігається у всіх вікових групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-