У Нідерландах знову посилили карантин - на три тижні

У Нідерландах знову посилили карантин - на три тижні

Укрінформ
У Нідерландах через сплеск захворювання на COVID-19 вже від завтра на три тижні знову запроваджують додаткові заходи боротьби із коронавірусом.

Про це під час вечірньої пресконференції у Гаазі сказав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Тиск на охорону здоров’я знову надзвичайно високий. Через велику кількість хворих на COVID-19 операції, зокрема на серці, доводиться знову і знову скасовувати. Тож ми неминуче повертаємося до заходів, які ми знаємо з попередніх етапів і які стосуються кожного, незалежно від того, вакциновані ви чи ні”, - наголосив він.

Таким чином, заклади громадського харчування вже з суботи, 13 листопада, мають закриватися о 20:00. Магазини з товарами першої необхідності повинні бути зачинені о 18:00. Те саме стосується казино і саун. Крім того, люди контактних професій, зокрема перукарі, майстри манікюру, не мають права працювати після 18:00.

Також у ресторанах, кафе, супермаркетах, магазинах перевірятимуть наявність документа, що підтверджує вакцинацію, перенесене захворювання на COVID-19 чи негативний тест на коронавірус. Роботодавець також має право попросити ці документи, перш ніж допустити співробітника до робочого місця.

Крім того, не рекомендується приймати вдома більше чотирьох гостей на день віком від 13 років, навіть якщо вони вакциновані.

Рютте також закликав громадян працювати вдома, не ходити до офісу без нагальної потреби.

“Заходи набувають чинності вже завтра ввечері о 18:00 за місцевим часом і діятимуть щонайменше три тижні - до суботи, 4 грудня. Це питання буде розглянуто знову 3 грудня”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах за останню добу, 11 листопада, зафіксовано понад 16 тисяч нових випадків зараження коронавірусом, і це найвищий показник від початку пандемії.

Минулого тижня Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив про майже 77 000 позитивних тестів на коронавірус, що на 45% більше, ніж тижнем раніше. Збільшення кількості позитивних тестів спостерігається у всіх вікових групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-