Міністерство юстиції Грузії привітало рішення ЄСПЛ щодо Саакашвілі

Міністерство юстиції Грузії привітало рішення ЄСПЛ щодо Саакашвілі

Укрінформ
Рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо госпіталізації експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі повністю збігається з позицією грузинської влади.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе, повідомляє агенція Trend.

За словами Брегадзе, рішення суду є гуманним та спрямоване на захист інтересів Саакашвілі.

«Приємно, що наші прагнення збігаються. У міністерстві неодноразово пояснювали, що ми зацікавлені в охороні здоров'я ув'язненого. Це рішення ще раз підтверджує високі стандарти пенітенціарної системи Грузії», – додав Брегадзе.

Європейський суд не задовольнив клопотання заявника та видав рекомендацію, щоб Міхеїл Саакашвілі припинив голодування.

«Очевидно, як зазначено у рішенні суду, до 24 листопада ми надамо до ЄСПЛ інформацію про здоров'я та безпеку ув'язненого та будемо продовжувати піклуватися про нього», – повідомив Раті Брегадзе.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) направив сторонам своє рішення за позовом «Саакашвілі проти Грузії» щодо запиту про застосування тимчасового заходу.

ЄСПЛ заявив, що уряд Грузії до 24 листопада 2021 року має надати Європейському суду інформацію про стан здоров'я та безпеку позивача. Крім того, уряд повинен забезпечити безпеку Саакашвілі під час перебування у в'язниці та відповідне медичне лікування/обслуговування у період після припинення голодування.

1 жовтня Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушили низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політичним ув'язненим.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі.

У МЗС України заявили, що розчаровані переведенням Саакашвілі до пенітенціарного медичного закладу № 18 у Глдані та відсутністю інформування про це української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-