Європейська єврейська асоціація представила план для боротьби з антисемітизмом

Європейська єврейська асоціація представила план для боротьби з антисемітизмом

Укрінформ
Європейська єврейська асоціація представила план із 10 пунктів для викорінення антисемітизму в країнах Європейського Союзу.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації, яке є в розпорядженні Укрінформу.

План передбачає привернення уваги держав-членів до того, що захист права євреїв у Євросоюзі сповідувати релігійні звичаї є основним правом ЄС; пропагування освітніх ініціатив, які підкреслюють, що антисемітизму немає місця в сучасній та толерантній Європі; виділення бюджету на утримання та підтримку єврейських навчальних закладів.

Об’єднання виступає також за заохочення держав підтримувати безпеку єврейських установ і будівель, а також посилення цієї підтримки при підвищенні напруги; примус соціальних мереж діяти швидше та рішуче проти мови ворожнечі та накладати санкції у випадку затримок; заборону громадських організацій, які підтримують чи толерують антисемітизм та фінансування боротьби з антисемітизмом і дискримінацією.

Асоціація закликає країни призначити спецпредставника з питань боротьби з антисемітизмом та створити профільний комітет у парламентах держав. Також вона закликає до легальних заходів проти руху BDS ("Бойкот, дивестиція, санкції", рух за бойкотування Ізраїлю - ред.) та до заборони продажу нацистських пам’яток на аукціонах чи онлайн-платформах для приватних осіб і не пов’язаних з освітою організаціями.

"Хоча ми вітаємо європейські інституції зі збільшенням ресурсів, досвіду та значного фінансування для боротьби з антисемітизмом, наразі ми значно відстаємо від його поширення... Наш план передбачає прийняття наших "десяти заповідей" для боротьби з антисемітизмом, які будуть просуватися парламентськими робочими групами з усієї Європи", - зазначив на симпозіумі у Кракові голова Європейської єврейської асоціації Рабі Рахем Мерголін.

Європейська єврейська асоціація є найбільшим об’єднанням єврейських організацій в Європі. Її метою є посилення єврейської ідентичності та активності в регіоні, а також захист євреїв в Європі. Об'єднання має офіс у Брюсселі та співпрацює з місією Ізраїлю в ЄС.

Читайте також: Європейська єврейська асоціація та делегації 12 країн вшанували пам'ять загиблих в Аушвіці

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив на необхідності безкомпромісної боротьби проти будь-яких проявив антисемітизму у світі.

У травні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про зростання антисемітизму в США.

22 вересня Верховна Рада ухвалила Закон "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-