Європейська єврейська асоціація та делегації 12 країн вшанували пам'ять загиблих в Аушвіці

Європейська єврейська асоціація та делегації 12 країн вшанували пам'ять загиблих в Аушвіці

Укрінформ
Європейська єврейська асоціація та офіційні делегації з 12 держав вшанували пам'ять загиблих у концентраційному таборі Аушвіц-Біркенау в Польщі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, члени Асоціації та міжнародні делегації відвідали колишній концентраційний табір в місті Освенцим.

Біля меморіалу жертвам табору вони вшанували їхню пам'ять молитвою, хвилиною мовчання та запалили свічки. Молитву читав голова ради Яд Вашему Раббі Ізраєль Меір Лау. Також виступили президент Національного зібрання Словенії Ігор Зорчич та міністр освіти землі Рейнланд-Пфальц Німеччини Стефаніе Хубіг.

"Словенія обіцяє берегти і передати пам'ять про Голокост, розвивати освіту про Голокост та надалі досліджувати трагедію", - зазначив у свої промові Зорчич.

"Тут, на цьому місці, кожен крок, кожна хвилина приносить великий біль. Біль і сором, який неможливо описати словами… Як німці, ми маємо надзвичайно велику відповідальність - берегти пам'ять про Голокост від покоління до покоління. Ми маємо протистояти тим, хто намагається заперечити чи спотворити те, що тут відбувалося", - сказала Стефаніе Хубіг.

Члени Асоціації і делегації поклали вінки до стіни "Блоку смерті" концтабору Аушвіц-Біркенау. Саме на тому місці розстрілювали ув'язнених за спроби втекти, бунту та за контакти з навколишнім світом.

Читайте також: Вийшла книга про 2,6 тисячі українців, які рятували євреїв у часи Голокосту

Квіти поклали делегації від Чорногорії, Словенії, Великої Британії, Німеччини, Франції, Нідерландів, Ізраїлю, Бельгії, Демократичної Республіки Конго, Греції, Боснія і Герцеговини.

Зокрема, в заходах брали участь очільники парламентів Словенії, Чорногорії, Боснії та Герцеговини, секретар сенату Франції Жоєль Герріота, дежсекретар з питань освіти Британії Надім Захаві.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня віцепрезидент Єврокомісії з просування європейського способу життя Маргарітіс Схінас відвідав Бабин Яр у Києві та вшанував пам'ять загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-