Євросоюз збирається розширити санкції проти Білорусі наступного понеділка – МЗС ФРН

Євросоюз збирається розширити санкції проти Білорусі наступного понеділка – МЗС ФРН

Укрінформ
Глави дипломатичних відомств Євросоюзу планують розширити санкції проти Мінська та деяких інших країн наступного понеділка.

Це підтвердила на брифінгу в середу речниця МЗС Німеччини Андреа Зассе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За її словами, в понеділок у Брюсселі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ, «планується розширити санкції ЄС проти Білорусі». При цьому Зассе зауважила, що «метою є санкціонування не лише персоналій і підприємств у самій Білорусі, але також персоналій і підприємств у третіх країнах, які надають допомогу при використанні режимом Лукашенко мігрантів і біженців». Йдеться, за її словами, не лише про санкції, але про великий комплекс заходів.

Зассе зазначила, що наразі ведуться інтенсивні перемовини з усіма країнами походження та транзиту, щоб перевіряли всіх, хто сідає в літак. Серед цих країн Зассе перелічила Пакистан, ОАЕ, Йорданія, Ірак, Конго, Камерун, Туніс, а також Туреччину.

Читайте також:  Польща хоче запровадити санкції проти авіакомпаній, які перевозять мігрантів до Білорусі

Офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт підкреслив, що «всі відповіді мають бути європейськими, адже це є викликом для всього ЄС».

Він також повідомив, що в.о. канцлера Ангела Меркель у ході сьогоднішньої телефонної розмови з російським президентом Володимиром Путіним наголосила на впливі, який Москва має на режим Лукашенко, та попросила його вплинути на ситуацію уздовж польсько-білоруського кордону, яка викликає надзвичайно велике занепокоєння. Вона чітко зазначила, що те, що там відбувається є «нелюдським і неприйнятним», а зусилля Мінську в Берліні оцінюють як «державну контрабанду людей».

«Це 100-відсотково відбувається за рахунок людей, яких заохочують фальшивими обіцянками того, що вони зможуть потрапити до ЄС цим побічним маршрутом», - заявив Зайберт. Він додав, що Лукашенко використовує «стратегію, спрямовану на те, аби завдати Європейському союзу проблем і заробляє на цьому гроші, порушуючи гуманітарне право».

Офіційний представник МВС Петер Альтер заявив про готовність Німеччини допомогти Польщі в охороні кордону та підтримці ідеї спорудження загородження «на окремих відрізках кордону, адже з точки зору тамошньої топографії інші рішення неможливі».

Читайте також: Польща просить зібрати позачергове засідання Євроради через кризу на кордоні

Нагадаємо, ЄС звинувачує режим Олександра Лукашенка в контрабанді нелегальних мігрантів. Криза триває з серпня. Тисячі мігрантів, які «легально» прибули до Мінська, зібралися на кордоні з Польщею, деяким з них вдається прорватися через кордон. Більшість з шукачів притулку сподівається згодом дістатися Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-