Польща хоче запровадити санкції проти авіакомпаній, які перевозять мігрантів до Білорусі

Польща хоче запровадити санкції проти авіакомпаній, які перевозять мігрантів до Білорусі

Укрінформ
Польща ініціюватиме в ЄС запровадження санкцій проти авіакомпаній, які організовано перевозять мігрантів із Близького Сходу до Білорусі.

Про це час виступу в Сеймі Польщі з приводу міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні повідомив у вівторок прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо поглиблення санкцій. Міністри закордонних і внутрішніх справ Збігнєв Рау і Маріуш Камінський ведуть переговори із своїми колегами в ЄС, аби здійснити рішучі кроки шодо авіаліній, які використовуються для перевезення осіб з Близького Сходу», - заявив Моравецький.

За його словами, він розмовляв на цю тему у понеділок з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, в середу говоритиме про це з президентом Євроради Шарлем Мішелем, який прибуде з візитом до Польщі.

За інформацією речника уряду Польщі Пьотра Мюллера, Мішель прибуде до Польщі у зв’язку з міграційною кризою, де зустрінеться з главою уряду РП Моравецьким.

Як інформував у вівторок у Сеймі глава МВС Польщі Маріуш Камінський, щотижня до Білорусі з Близького Сходу прибуває 40 літаків з мігрантами.

Відомо, що мігрантів з Близького Сходу до Білорусі перевозять три авіакомпанії: білоруська «Белавіа», російський «Аерофлот» і турецькі Turkish Airlines. З цього приводу Моравецький у Сеймі РП заявив, що його турбує тісна співпраця Туреччини з Росією і Білоруссю.

Читайте також: Дві великі групи мігрантів прорвалися з Білорусі до Польщі

Як інформувало агентство, міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску в межах гібридних дій проти них як країн ЄС.

8 листопада біля кордону з Польщею зібралося близько 3-4 тисяч мігрантів, які здійснили спробу силою перетнути рубіж, що викликало опір з боку польських військовослужбовців та прикордонників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-