США говоритимуть із союзниками щодо ситуації на кордоні РФ і України – Держдеп

США говоритимуть із союзниками щодо ситуації на кордоні РФ і України – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон відстежує ситуацію щодо передислокації російських військ ближче до кордону з Україною та має намір продовжити консультації з міжнародними союзниками та партнерами з цього питання.

З такою заявою виступив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми відстежуємо розвиток ситуації дуже ретельно, що ми робимо зазвичай. Ми продовжимо проводити консультації з нашими союзниками й партнерами з цього питання»,- наголосив Прайс.

Він також нагадав, що в середу запланована зустріч глав зовнішньополітичних відомств США і України в рамках засідання Комісії стратегічного партнерства.

«Як ми наголошували раніше, будь-які агресивні дії, або кроки, спрямовані на ескалацію викликатимуть серйозне занепокоєння Сполучених Штатів, і саме тому ми продовжимо підтримувати деескалацію в регіоні, а також дипломатичне врегулювання конфлікту на сході України»,- наголосив представник Держдепу.

Читайте також: США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

Прайс підкреслив, що саме таку позицію висловили і президент Байден, і держсекретар Блінкен у розмовах з президентом Зеленським під час зустрічей у Глазго на міжнародній кліматичній конференції COP26.

«Вони однозначно заявили, що наша підтримка суверенітету й територіальній цілісності України є непохитною. Ми підтримуємо Україну, стоїмо разом із Києвом і засуджуємо будь-яку російську агресію проти України в усіх формах»,- підкреслив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 10 листопада, в Вашингтоні відбудеться відновлення роботи Комісії стратегічного партнерства США-Україна. Під час засідання державний секретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС України Дмитро Кулеба планують підписати оновлену Хартію міжнародного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-