У Новій Зеландії вийшли на антиковідний протест з цитатами Трампа

У Новій Зеландії вийшли на антиковідний протест з цитатами Трампа

Укрінформ
У Новій Зеландії посилили охорону парламенту, коли тисячі людей зібралися на протест проти обов’язкової вакцинації та запровадженого урядом локдауну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що для Нової Зеландії посилення охорони парламенту стало безпрецедентним заходом безпеки, яке запровадили після маршу кількох тисяч протестувальників у столиці країни Веллінгтоні.

ЗМІ відзначають, що хода мала мирний характер, але це стало найбільшим подібним мітингом у країні. Протестувальники вимагали зняття карантинних обмежень та скасування обов’язкової вакцинації, багато хто ніс плакати з цитатами експрезидента США Дональда Трампа про «фейкові новини».

Читайте також: У Мінекономіки запевняють: Україна не піде в жорсткий локдаун

У Новій Зеландії цьогоріч спостерігався серйозний спалах захворювань у зв’язку із поширенням нового штаму «Дельта». Через це прем’єр-міністр Ясінда Ардерн була вимушена змінити стратегію боротьби з коронавірусом та запровадити обов’язкову вакцинацію в деяких секторах, як і в більшості країн Європи та США. Утім, невдовзі уряд наштовхнувся на критику з боку частини населення.

Наразі Нова Зеландія входить у число країн з найменшим рівнем захворювання на COVID-19. По всій країні хворіє лише до 8 000 людей, зафіксовано 32 смерті. Тим часом вакциновано вже 80% дорослого населення країни.

Читайте також: Росія не дає дипломатам ЄС ковід-документи, бо щеплені «не тією вакциною»

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Новій Зеландії лідери мафії закликали населення вакцинуватися. Для цього очільники найвідоміших вуличних угруповань записали відеоролік, у якому розповіли про власний приклад і наголосили на тому, що люди мають потурбуватися про свої родини.

Фото: KEVIN STENT/STUFF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-