Обама розкритикував Росію та Китай на кліматичному саміті

Обама розкритикував Росію та Китай на кліматичному саміті

Укрінформ
На кліматичному саміті в Глазго колишній президент США Барак Обама підтримав рішення нинішнього президента Джо Байдена виділити кошти на боротьбу зі змінами клімату, а також розкритикував дії Росії та Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

У своєму виступі на саміті Обама нагадав про Паризьку кліматичну угоду 2015-го року та висловив свою підтримку рішенню Байдена виділити значні кошти з бюджету на боротьбу зі змінами клімату.

Водночас Обама розкритикував китайського президента Сі Цзіньпіна та російського президента Путіна за те, що вони не приєдналися до кліматичного саміту в Глазго.

«Особливо бентежить те, що лідери двох країн, які входять до числа найбільших забруднювачів, Китаю та Росії, відмовилися навіть відвідати саміт, і їхні дії всередині їхніх країн свідчать про те, що здається небезпечною відсутністю будь-яких дій», - заявив Обама у своєму виступі.

Читайте також: Обама розкритикував одне з головних гасел руху Black Lives Matter

Раніше Укрінформ повідомляв, що в ході саміту в Глазго Велика Британія пообіцяла пожертвувати 383 мільйони доларів для бідних країн на боротьбу з наслідками зміни клімату.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-