Британія на кліматичному саміті пообіцяла виділити $383 мільйони бідним країнам

Британія на кліматичному саміті пообіцяла виділити $383 мільйони бідним країнам

Укрінформ
Велика Британія пообіцяла виділити 383 мільйони доларів для бідніших країн на боротьбу з наслідками зміни клімату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC із посиланням на заяву міністрів уряду Сполученого Королівства на кліматичному саміту COP-26 у Глазго.

Представники бідніших країн заявляли на саміті, що їм потрібна допомога в розмірі 100 мільярдів доларів, оскільки їхні країни вже страждають від змін клімату.

Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії пообіцяло виділити новий транш у розмірі 383 мільйони доларів. Більшість грошей призначаються для країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Обґрунтовуючи рішення про допомогу, британські урядовці відзначили, що країни, які розвиваються, майже не виділяють коштів на боротьбу зі змінами клімату.

Читайте також: В ООН заявляють, що зміни клімату запустили екстремальні явища

Міністр міжнародної торгівлі Енн-Марі Тревельян заявила, що світ має «діяти зараз», аби запобігти тому, щоб все більше людей зубожіли через зміни клімату.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася міжнародна конференція СОР-26 щодо відповіді на глобальні зміни клімату. У рамках конференції, що триватиме до 12 листопада, відбувся саміт світових лідерів.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-