Словенія посилила карантин

Словенія посилила карантин

Укрінформ
Уряд Словенії з 8 листопада посилив карантинні обмеження у зв'язку зі збільшенням випадків захворюваності на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці.

Для відвідування громадських місць словенцям потрібен документ PCT, в якому має міститися інформація про повну вакцинацію, негативний результат тесту на коронавірус або довідка про одужання, термін якої не перевищує шести місяців. З 8 листопада це правило стосується не тільки дорослих, а й підлітків з 12 років, а не з 15, як було раніше.

Також відтепер тканинні захисні маски для обличчя не визнаються у країні — дозволяються тільки медичні маски та респіратори класу захисту FFP2.

Громадські заходи, збори, урочистості, весілля тимчасово заборонені. Дозволяються зібрання лише членів сім'ї або членів одного домогосподарства.

Релігійні заходи дозволяється проводити за умови, що учасники мають документ PCT, носять маски та відстань між ними 1,5 метра.

На культурно-спортивних заходах у приміщенні відвідувачі мають дотримуватися дистанції, а заповнюваність залів і трибун не повинна перевищувати 50%.

Ресторани, бари та кафе зможуть працювати лише з 5 ранку до 22 години і обслуговувати тільки відвідувачів за столиками.

Читайте також: В Австрії запроваджують жорсткіший масковий режим

Не дозволяється діяльність закладів громадського харчування, що пропонують танцювальну музику або розважальну програму.

Дискотеки та нічні клуби тимчасово зачиняються.

З 15 листопада учні та студенти повинні тричі на тиждень проходити швидкі тести на антигени в школах. Експрес-тести будуть фінансуватися з бюджету, тому будуть безкоштовними для жителів країни.

Читайте також: «Зелені» критикують уряд ФРН за відсутність спеціальних масок для дітей

За даними сайту Worldometer, у Словенії з початку пандемії зафіксували 355,9 тис. випадків COVID-19, з яких 4,8 тис. летальних, одужали 315 тис. хворих.

Загалом у світі станом на ранок 8 листопада зафіксували понад 250,6 млн випадків зараження коронавірусом, одужали 226,8 млн осіб, померли понад 5 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-