«Зелені» критикують уряд ФРН за відсутність спеціальних масок для дітей

«Зелені» критикують уряд ФРН за відсутність спеціальних масок для дітей

Укрінформ
Уряд Німеччини вважає за потрібне використання спеціальних FFP2-масок для дітей, але для цього необхідно розробити відповідні стандарти.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє DW.

Як випливає з офіційної відповіді міністерства праці та зайнятості ФРН на запит партії «зелених», уряд вважає за потрібне використання спеціальних FFP2-масок для дітей.

Зазначається, що німецький інститут стандартизації (DIN) повинен розробити стандарти відповідних захисних масок.

«У партії «зелених» піддали критиці дії уряду, через які навіть через 16 місяців пандемії в Німеччині на ринку все ще немає спеціальних FFP2-масок для дітей», - ідеться в повідомленні.

Відповідаючи на критику, інформує DW, уряд послався на чинні стандарти ЄС при виробництві масок, «які не виключають того, щоб їх носили й діти».

Читайте також: У Німеччині розгортається корупційний «масковий» скандал

Як повідомлялося, Вальтер Коль, син колишнього федерального канцлера ФРН Гельмута Коля, подав позов проти міністерства охорони здоров'я на суму близько 5,5 мільйона євро.

Позов пов'язаний з тим, що навесні минулого року компанія Kohl Consult GmbH взяла участь в оголошеному МОЗ тендері й отримала замовлення на постачання мільйона масок FFP2 за ціною 4,50 євро за штуку. Однак досі міністерство не оплатило рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-