В Австрії запроваджують жорсткіший масковий режим

В Австрії запроваджують жорсткіший масковий режим

Укрінформ
В Австрії з 15 вересня почнуть діяти нові карантинні правила, які передбачатимуть жорсткіший масковий режим, передусім для невакцинованих проти коронавірусу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Згідно з проєктом постанови австрійського МОЗ, з 15 вересня у продуктових магазинах та супермаркетах, аптеках і громадському транспорті усі громадяни, зокрема й вакциновані, мають носити тільки маску-респіратор типу FFP2 (раніше було достатньо звичайної медичної маски).

Водночас для громадян, які досі не зробили щеплення проти COVID-19, діятимуть жорсткіші вимоги. Наприклад, у закладах торгівлі (за винятком продуктових магазинів) вони мають носити FFP2-маску, натомість вакцинованим громадянам дозволено бути у медичній масці.

Читайте також: Австрія вакцинувала від коронавірусу вже 60% свого населення

Крім того, особи, які не мають щеплення проти коронавірусу, повинні носити FFP2-маски та у закладах культури: музеях, бібліотеках та книгарнях. Для відвідання концертів та театрів вони мають надати негативний результат тесту на коронавірус.

Постанова також передбачає нові правила щодо зібрань: для заходів за участю від 25 осіб треба буде надавати або негативний результат тесту, або довідку про вакцинацію чи одужання (раніше така вимога діяла для заходів за участю від 100 осіб).

Читайте також: У школах Англії пропонуватимуть вакцинацію підліткам

Також вводиться нове обмеження щодо швидких антиген-тестів: тепер їх результат дійсний 24 години замість 48-ми.

Минулої доби в Австрії виявлено майже 1700 нових випадків інфікування коронавірусом. У лікарнях країни перебуває 805 хворих на COVID-19, з яких 200 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі станом на ранок 14 вересня зафіксовано 226 104 062 випадки зараження коронавірусом, зокрема 4 652 640 летальних, одужали 202 737 603 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-