Австрія вакцинувала від коронавірусу вже 60% свого населення

Австрія вакцинувала від коронавірусу вже 60% свого населення

Укрінформ
В Австрії повне щеплення від коронавірусу вже отримали понад 5,4 млн осіб, що становить майже 60% усього населення.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на дані австрійського МОЗ.

Станом на 14 вересня, першу дозу вакцини від COVID-19 в Австрії отримали понад 5,6 млн осіб – 62,8% населення.

У середньому кожних 7 секунд в країні роблять одне щеплення від коронавірусу. Всього в республіку надійшло 14,3 млн доз вакцин від коронавірусу.

З середини вересня в окремих федеральних землях Австрії визначеним групам людей вже стали пропонувати третю дозу вакцини від COVID-19.

Читайте також: Австрійський канцлер виключив запровадження нових локдаунів

Раніше федеральний канцлер Австрії закликав співвітчизників, які ще не отримали щеплення від COVID-19, прийти до пунктів вакцинації. За його словами, лише масова вакцинація може запобігти черговому локдауну в країні. Посилаючись на експертні оцінки, глава австрійського уряду заявив, що для уникнення карантину треба, щоб вакцинувалися щонайменше 80% населення.

"Я надаю перевагу тому, щоб ми зробили фокус на вакцинації замість того, щоб обмежувати наше життя, основні права та свободи", - зазначив Курц.

Читайте також: В Австрії заохочують вакцинуватись безкоштовним квитком на футбол

Як повідомляв Укрінформ, з 15 вересня в Австрії почнуть діяти нові правила з протидії пандемії коронавірусу, які передбачатимуть жорсткіший масковий режим, передусім, для невакцинованих від COVID-19.

Упродовж минулої доби в Австрії виявили майже 1700 нових випадків інфікування коронавірусом. Наразі у лікарнях країни знаходиться 805 хворих на COVID-19, з яких 200 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-