Туреччина успішно запустила ракету ППО власної розробки

Туреччина успішно запустила ракету ППО власної розробки

Відео
Укрінформ
У Туреччині пройшли успішні випробування ракета великої дальності, розробленої для турецької системи протиповітряної оборони Siper.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення у Твіттер очільника директорату оборонної промисловості (SSB) Туреччини Ісмаїла Деміра.

"Ми успішно завершили ще один етап у розробці нашої системи протиповітряної оборони Siper, великої дальності та багаторівневої дії", - йдеться у повідомленні про випробування ракети.

Читайте також: Ердоган передумав висилати з Туреччини послів 10 країн

Туреччина активно працює над розробкою власних систем ППО різного рівня дії. Система ППО Siper має надійти на озброєння у 2023 році.

Нагадаємо: Туреччина підписала угоду з Російською Федерацією про придбання батарей C-400 наприкінці 2017 року. США висловили занепокоєння у цьому зв’язку та заявили про можливість запровадження санкцій. В Анкарі заявили, що угода про купівлю С-400 є кращою за системи MIM-104 Patriot, які пропонувала американська сторона. Туреччина отримала першу партію російських систем ППО 12 липня 2019 року.

Читайте також: НАТО ніколи не інтегрує у свою систему російські С-400 в Туреччині - Столтенберг

У грудні 2020 року Вашингтон оголосив про запровадження санкцій проти Управління оборонної промисловості Туреччини через участь відомства в угоді щодо закупівлі систем С-400 у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-