Лікар - про стан Саакашвілі: Ситуація критична

Лікар - про стан Саакашвілі: Ситуація критична

Укрінформ
Лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе заявив, що стан колишнього глави держави, який 38-й день продовжує голодування у в'язниці, критичний, і ситуація може погіршитися найближчим часом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Грузия.

«Це трагедія, тому що деякі показники з кожною годиною погіршуються. Ситуація зараз критична», — сказав Кіпшидзе.

Він вимагає скликати консиліум лікарів, запрошених МОЗ Грузії кілька тижнів тому за моніторингом за станом здоров'я експрезидента.

«Я прошу членів консиліуму негайно зібратися та вирішити, що робити. Його (Саакашвілі – ред.) стан стане критичнішим за критичний, можливо, за кілька годин», — додав Кіпшидзе.

Читайте також: Саакашвілі блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів – омбудсмен

Напередодні Саакашвілі заявив, що відмовляється від прийому медикаментів та поживних сумішей, за допомогою яких тюремні лікарі підтримували його життєві параметри.

Рішення експрезидента пішло за рядом заяв влади, яка в опозиції розцінила, як спробу дискредитації голодування Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено ряд кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політв'язнем.

Читайте також: Адвокат Саакашвілі: Екстрадиція в Україну - не вихід із ситуації, його повинні звільнити у Грузії

29 жовтня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі також заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, та помилувати Саакашвілі.

Фото з сайту www.newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-