Міграційна криза в ЄС: Білорусь збільшує число авіарейсів з Близького Сходу

Міграційна криза в ЄС: Білорусь збільшує число авіарейсів з Близького Сходу

Укрінформ
Білорусь продовжує розширювати свої плани польотів з країни Близького Сходу, що збільшить кількість нелегальних біженців до ЄС.

Про плани режиму в Білорусі пише німецьке видання Welt am Sonntag, передає Укрінформ.

За даними видання, до березня наступного року заплановано близько 40 щотижневих рейсів зі Стамбула, Дамаска та Дубая. Ці три аеропорти найчастіше використовуються мігрантами для прямих рейсів до Білорусі, щоб поїхати далі до ЄС.

Незабаром з Близького Сходу з’явиться можливість літати і в п’ять інших білоруських аеропортів, які з національних будуть перекваліфіковані в міжнародні. Один з них розташований лише за 20 кілометрів від польського кордону в Гродно.

Читайте також: Євросоюз закрив небо для білоруських авіакомпаній

Наразі щодня в Мінську прибуває від 800 до 1000 мігрантів, пише ЗМІ з посиланням на німецькі спецслужби.

Зараз рейсів з регіону до Мінська вже вдвічі більше, ніж взимку 2019/2020. Тоді, згідно з повідомленням, у Мінськ приземлилося близько 17 літаків із цих та інших аеропортів Близького Сходу. Кількість зменшилася з початку пандемії корони.

Читайте також: У Німеччині кажуть, що потік нелегальних мігрантів з території Білорусі триває

Як повідомлялося, Німеччина та ЄС звинувачують білоруського диктатора Олександра Лукашенка в контрабанді біженців з Близького Сходу в ЄС через кордони Польщі, Литви та Латвії у відповідь на європейські санкції.

За даними німецької федеральної поліції, лише за перші чотири дні листопада до Німеччини нелегально потрапили 572 особи з Білорусі. За весь поточний рік зафіксовано вже 8407 несанкціонованих перетинів кордону, в основному, польського.

Фото: PA Images/Scanpix/LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-