В Австрії до ресторанів та готелів пускатимуть лише вакцинованих

В Австрії до ресторанів та готелів пускатимуть лише вакцинованих

Укрінформ
В Австрії з 8 листопада при поселенні в готелі, відвідуванні закладів культури, громадського харчування та сфери догляду за тілом (перукарні, салони краси тощо) треба буде обов’язково пред’являти сертифікат вакцинації від COVID-19 або довідку про перенесення коронавірусного захворювання.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, відповідне рішення прийняв австрійський федеральний уряд з огляду на зростання кількості нових COVID-хворих.

"З понеділка правило "2G" (обов’язкове пред’явлення сертифікату вакцинації від COVID-19 або довідки про перенесення коронавірусне захворювання – ред.) буде застосовуватися скрізь, де раніше застосовувалося правило "3G" (пред’явлення або сертифікату вакцинації, або довідки про одужання, або негативного результату тесту – ред.) – тобто для ресторанів, готелів та сфери догляду за тілом, а також при відвідуванні лікарень та будинків для людей похилого віку", - заявив австрійський канцлер Александер Шалленберг.

Читайте також: Австрія запроваджує обмеження для невакцинованих осіб

Нові обмеження, які з 8 листопада діятимуть на всій території Австрії, також стосуються зібрань: участь у заходах за участю понад 25 осіб також дозволятиметься лише вакцинованим чи одужалим від COVID-19.

Крім того, у театри, кінотеатри та концертні зали також пускатимуть лише тих, хто зробив щеплення від коронавірусу чи ж вже перехворів на COVID-19.

Рішенням уряду також скорочено термін дії сертифікатів вакцинації від COVID-19 – 9 місяців з часу повного щеплення (раніше було 12 місяців).

Читайте також: Австрія оновила правила в‘їзду, для українців лишила без змін

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії з 1 листопада почала діяти вимога про наявність у всіх працівників, які контактують на робочому місці з іншими людьми, або негативного результату тесту на коронавірус, сертифікату вакцинації або ж довідку про перенесене за останні півроку захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-