Коронавірус проникає у клітини мозку — науковці

Коронавірус проникає у клітини мозку — науковці

Укрінформ
Дослідники з Каліфорнійського Національного дослідницького центру приматів (США) та дослідницького інституту Ротмана, що у Торонто (Канада) з'ясували, яким чином коронавірус (SARS-CoV-2 ) вражає людський мозок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NBC News.

Попередні дослідження показують, що вірус SARS-CoV-2 може легко потрапляти у мозок через ніс людини, проникаючи в клітини мозку, та, ймовірно, призводити до тривалих неврологічних симптомів, таких як проблеми з мисленням та пам’яттю.

Спостереження за макаками-резусами показали, що симптоми ураження нейронів мозку у них виявляються за сім днів після зараження. Найчастіше це помітно у старих тварин, які хворіють на діабет.

Читайте також: Українські науковці знайшли речовини, які можуть запобігти гострій пневмонії від COVID-19

Дослідники припускають, що вірус безпосередньо вражає нейрони мозку, потенційно даючи відповідь на те, чому деякі люди страждають від цілої низки симптомів ще довго після подолання первинного захворювання на COVID-19.

Науковці також виявили, що імунна система людини не реагує на частинки коронавірусу, коли вони опиняються у нейронах мозку. Це відбувається тому, що нейрони забезпечують нормальне функціонування людського мозку. Оскільки імунітет не бореться з коронавірусом у мозку, це ускладнює лікування, стверджують дослідники.

Читайте також: COVID-вакцинація на 90% скорочує ймовірність госпіталізації та смерті

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 6 листопада кількість хворих на COVID-19 становить 249 880 139 осіб. При цьому 226 227 391 особа одужала, 5 054 681 - померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-