Боррель закликав Бразилію зберегти «зелені легені» планети

Боррель закликав Бразилію зберегти «зелені легені» планети

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель під час візиту до Бразилії закликав владу цієї країни зупинити знищення лісів та зберегти «зелені легені планети», якими залишаються ліси у заплавах Амазонки.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у промові високого представника ЄС під час візиту до Бразилії, оприлюдненій у п’ятницю на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз твердо переконаний, що Бразилія продемонструє максимальний рівень амбіцій у цьому регіоні. Оскільки на території країни знаходяться зелені легені планети, Амазонка, ми розраховуємо на ваші зобов’язання у цьому сенсі. Світ потребує від вас дій, і ми готові підтримати конкретні дії, амбітні та такі, що піддаються перевірці. Світ не зможе просуватися вперед у власних кліматичних намірах без Європейського Союзу та Бразилії», - сказав Боррель.

Читайте також: В ООН заявляють, що зміни клімату запустили екстремальні явища

Він привітав зобов’язання, які Бразилія взяла на себе під час кліматичної конференції ООН COP-26 у Глазго, які передбачають досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року та повне припинення незаконного знищення лісів до 2028 року.

Як повідомлялося, високий представник ЄС здійснює дипломатичне турне країнами Латинської Америки, під час якого обговорює з урядами країн регіону розвиток економічного співробітництва та реалізацію кліматичних цілей, що були щойно уточнені під час тематичної конференції ООН у Глазго.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-