Штати терміново скликають міжнародний форум глав МЗС через пандемію COVID-19

Штати терміново скликають міжнародний форум глав МЗС через пандемію COVID-19

Укрінформ
Міжнародна спільнота має негайно посилити взаємодію для припинення пандемії COVID-19, яка вже забрала понад 5 мільйонів життів, спустошила економіки та продовжує загострювати кризову ситуацію в багатьох сферах.

Щоб відповісти на ці виклики, держсекретар США скликає віртуальну зустріч на рівні глав зовнішньополітичних відомств, що відбудеться наступного тижня, передає Укрінформ.

«Нинішня глобальна пандемія вимагає глобальних дій і постійного фокуса уваги, саме тому я скликаю на 10 листопада 2021 року віртуальний міністерський форум з питань COVID-19», - заявив у п’ятницю глава зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Вся Литва опинилась у «чорній» COVID-зоні

Він підкреслив, що міністри закордонних справ «мають відігравати центральну роль» у припиненні пандемії та підготовці до майбутніх викликів.

«Разом із моїми колегами та керівниками регіональних і міжнародних організацій ми оцінимо нинішній стан глобальної реакції на COVID-19, вплив вірусу, а також загрозу майбутніх пандемій», - зазначив держсекретар США.

Читайте також: Від COVID-19 нарахували більше смертей, ніж у війнах по всьому світу з 1950-го року

Крім того, за його словами, на міністерській зустрічі будуть обговорені зусилля щодо справедливого розподілу вакцин; необхідність стабільного фінансування світової безпеки у сфері охорони здоров’я; співробітництво для реагування на нинішні й майбутні виклики.

Блінкен також зауважив, що нинішній міністерський форум має створити платформу для регулярної взаємодії глав зовнішньополітичних відомств з метою відповіді на виклики глобальній безпеці в галузі охорони здоров’я.

Читайте також: Речниця Білого дому заразилася коронавірусом

Як повідомлялося, за останніми даними ВООЗ у світі зафіксовано понад 248,4 мільйона випадків зараження COVID-19. Причому 5,027 мільйона осіб померли внаслідок хвороби. За останню добу зафіксовано 484 880 нових випадків захворювання у світі.

Фото: iStock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-