Речниця Білого дому заразилася коронавірусом

Речниця Білого дому заразилася коронавірусом

Укрінформ
Речниця Білого дому Джен Псакі отримала позитивний тест на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в її заяві, поширеній у неділю.

«У середу в координації з вищим керівництвом Білого Дому та медиками я прийняла рішення не їхати в закордонну поїздку з президентом через надзвичайну сімейну ситуацію, коли у членів моєї родини було виявлено COVID-19,- зазначила Псакі. - Відтоді я дотримувалася карантину і здавала ПЛР-тест на ковід у середу, четвер, п'ятницю й суботу - він був негативний. Однак сьогодні ковід-тест виявився позитивним».

Читайте також: Віцепрезидент США зробила третє COVID-щеплення

За словами речниці, вона повернеться на роботу після десятиденного карантину та отримання негативного експрес-тесту.

Псакі повідомила, що востаннє бачила президента Джо Байдена у вівторок на вулиці в масці перед його від'їздом до Рима на саміт Групи 20. За її словами, вона поінформувала громадськість про зараження коронавірусом «з міркувань прозорості», додавши, що відчуває легкі симптоми і працює дистанційно.

Читайте також: В Австралії навчилися робити COVID-щеплення пластирем

У четвер Білий дім оголосив, що Псакі не супроводжуватиме Байдена в його закордонній поїздці у зв’язку з сімейними обставинами. Замість неї з президентом вирушила заступниця прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Минулого місяця Байден отримав третю дозу вакцини. 26 жовтня він відбув для участі в саміті G20, що проходив 30 – 31 жовтня в Римі, у понеділок звідти відлетить у Глазго на саміт ООН зі зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-