Від COVID-19 нарахували більше смертей, ніж у війнах по всьому світу з 1950-го року

Від COVID-19 нарахували більше смертей, ніж у війнах по всьому світу з 1950-го року

Укрінформ
У світі від коронавірусної хвороби померло вже більше 5 мільйонів людей, найбільше смертей – у США та Індії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Guardian з посиланням на статистику американського Університету Джона Хопкінса.

Зазначається, що більше половини від цієї кількості смертей припадає на такі країни, як Сполучені Штати, Бразилія, Індія, Мексика та Сполучене Королівство. Найбільше летальних випадків зафіксовано у США (745,836), на другому місці Індія (458,437). Водночас у Росії, згідно з офіційними даними, кількість смертей становить 235 318, хоча журналісти припускають, що реальна цифра може бути втричі вища і в такому випадку саме РФ могла би посісти друге місце у цьому рейтингу.

Читайте також: В ООН розповіли, як погода впливає на поширення коронавірусу

За останній місяць найбільша кількість нових випадків коронавірусного захворювання зафіксована у США, Сполученому Королівстві, Росії, Туреччині та Україні. Повідомляється, що у Східній Європі новий спалах хвороби спричинений низьким рівнем вакцинації, тоді як інші країни, такі, як Таїланд, уже відкриваються для туристів.

Як відзначають ЗМІ, така кількість смертей перевищує загальну кількість загиблих у війнах по всьому світу з 1950-го року. Таким чином епідемія COVID-19 залишається найбільш смертоносною у XXI столітті, а у XX-му поступається лише епідемії іспанського грипу. Наразі серед найбільш поширених причин смерті COVID-19 випереджають лише серцево-судинні захворювання та інсульти.

Читайте також: Росія приховує десятки тисяч смертей від коронавірусу – ЗМІ

У світі станом на ранок 1 листопада зафіксовано 247 463 597 випадків COVID-19, у тому числі 5 014 976 летальних, одужали 22 435 386 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-