Китай може збільшити до тисячі кількість ядерних боєголовок до 2030 року – Пентагон

Китай може збільшити до тисячі кількість ядерних боєголовок до 2030 року – Пентагон

Укрінформ
За оцінками розвідки США Китай розширює свої ядерні можливості набагато швидше, ніж прогнозувалося лише рік тому, і вже до 2030 року може збільшити наявність ядерних боєголовок на своєму озброєнні до однієї тисячі одиниць.

Про це йдеться у щорічному звіті Пентагону щодо оцінки військових можливостей КНР, оприлюдненому в середу, повідомляє Укрінформ.

«Прискорені темпи ядерної експансії Китаю можуть дозволити йому мати до 700 ядерних боєголовок до 2027 року. КНР, імовірно, прагне отримати принаймні 1000 боєголовок до 2030 року, що перевищує попередні прогнози Пентагону від 2020 року стосовно темпів та обсягів (озброєння Китаю – ред.)», - зазначається у звіті.

Читайте також: Іран планує збільшити збагачення урану на об’єкті в Натанзі – ЗМІ

При цьому Міноборони США звернуло увагу на зусилля Пекіна щодо збільшення кількості наземних, повітряних та морських платформ для доставки ядерної зброї, необхідних для розширення ядерних можливостей країни. Крім того, КНР нарощує потужності виробництва бойових речовин на основі плутонію, а також здійснює інші заходи для зміцнення ядерного потенціалу.

Читайте також: CША вперше з 2016 року розкрили кількість ядерних боєголовок

Як повідомлялося, офіційна кількість ядерних зарядів у США зараз не перевищує 3 750 одиниць. При цьому на початку 2000-х років ця кількість становила близько 10 тисяч. Наразі адміністрація Байдена здійснює перегляд ядерної політики США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-