Іран планує збільшити збагачення урану на об’єкті в Натанзі – ЗМІ

Іран планує збільшити збагачення урану на об’єкті в Натанзі – ЗМІ

Укрінформ
Іран має намір завантажити збагачений до 20% уран у покращені центрифуги на пілотному ядерному об’єкті в Натанзі, де уран вже збагачувався до 60%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у понеділок Reuters з посиланням на звіт Міжнародного агентства з ядерної енергії.

"Іран розширює своє збагачення урану за межі високозбагаченого порогу у 20% на заводі в Натанзі", - йдеться у повідомленні.

Посилаючись на конфіденційний звіт МАГАТЕ, інформагентство зазначає, що на цьому заводі Іран вже збагачував уран до рівня 60%, що є близьким до рівня, необхідного для створення ядерної зброї.

Читайте також: Місія в Ірані опинилася під загрозою - МАГАТЕ

Як зазначається у звіті, з огляду на плани Тегарана Міжнародне агентство з ядерної енергії вирішило "збільшити частоту та інтенсивність своєї моніторингової діяльності на цьому об’єкті".

Як повідомляв Укрінформ, раніше генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив про обмеження роботи програми моніторингу на ключовому об’єкті в Ірані.

Читайте також: Іран погрожує Ізраїлю «шокуючою відповіддю» у разі нападу на ядерні об’єкти

За словами Гроссі, Іран дозволив МАГАТЕ доступ до більшості камер на своїх об'єктах, за одним важливим винятком: закритим залишився об'єкт у передмісті Тегерану, що виготовляє деталі для центрифуг та який зазнав аварії у червні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-