Іран погрожує Ізраїлю «шокуючою відповіддю» у разі нападу на ядерні об’єкти

Іран погрожує Ізраїлю «шокуючою відповіддю» у разі нападу на ядерні об’єкти

Укрінформ
У разі нападу Ізраїлю на ядерні об’єкти Ірану відповідь Тегерана обернеться трильйонними збитками.

Як повідомляє Укрінформ, про це голова вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані написав на своїй сторінці у Твіттері.

«Замість того, щоб виділити 1,5 мільярда доларів з бюджету на злочини проти Ірану, сіоністський режим повинен зосередитися на забезпеченні фінансування в десятки тисяч мільярдів доларів для відновлення шкоди, яку буде завдано шокуючою відповіддю Ірану», - написав Алі Шамхані.

Таким чином він прокоментував новину про ухвалення бюджету Ізраїлю, в якому передбачено 5 млрд шекелів (1,5 млрд доларів), які будуть використані на підготовку військових для потенційного удару по ядерній програмі Ірану.

Як повідомляє видання The Times Of Israel, 2 млрд шекелів (620 млн доларів) надійдуть з оборонного бюджету на 2022 рік, а решта – з поточного бюджету.

Цього літа уряд Ізраїлю погодив оборонний бюджет у розмірі 58 млрд шекелів (17,5 млрд доларів) на 2022 рік, що є більше у порівнянні з попереднім оборонним бюджетом, який був визначений у 2019 році і залишається в силі, оскільки уряди з того часу не змогли прийняти новий бюджет. На минулому тижні міністр фінансів Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що конфлікт з Іраном є неминучим і «жоден дипломатичний процес чи угода не зупинять ядерну програму Ірану».

Читайте також: «Вони хочуть знищити мою країну»: Прем’єр Ізраїлю в ООН закликав зупинити Іран

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив про обмеження роботи програми моніторингу на ключовому об’єкті в Ірані. Гроссі заявив, що Іран дозволив МАГАТЕ доступ до більшості камер на своїх об'єктах, за одним важливим винятком: закритим залишився об'єкт у передмісті Тегерану, що виготовляє деталі для центрифуг та який зазнав аварії у червні цього року, тому програма моніторингу МАГАТЕ є неповноцінною. Іран пояснює відмову МАГАТЕ у доступі до об’єкта тим, що триває розслідування нападу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-