«Вони хочуть знищити мою країну»: Прем’єр Ізраїлю в ООН закликав зупинити Іран

«Вони хочуть знищити мою країну»: Прем’єр Ізраїлю в ООН закликав зупинити Іран

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет звернувся до світової спільноти із закликом зупинити Іран у його намаганнях здобути ядерну зброю.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Беннет заявив на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

«Програма Ірану зі створення ядерної зброї перебуває у критичній точці. Усі червоні лінії перейдено, інспекції ігноруються, усі очікування виявилися хибними», - сказав глава уряду Ізраїлю.

За його словами, за останні роки Іран «зробив великий стрибок вперед» у галузі ядерних досліджень і розробок, створенні виробничих потужностей і збагаченні урану.

«Ядерна програма Ірану стала переломним моментом... Словами не зупинити обертання центрифуг (ідеться про процес збагачення урану, - ред.)», - заявив Беннет, наголосивши, що Ізраїль не дозволить Ірану отримати ядерну зброю.

Читайте також: Байден в ООН: Штати не допустять, щоб Іран отримав ядерну зброю

Він закликав міжнародне співтовариство до дій: «Якщо ми докладемо зусиль, якщо ми серйозно налаштовані зупинити це, якщо ми використаємо всю нашу винахідливість, то зможемо перемогти. І саме це ми збираємося зробити».

Беннет указав, що Ізраїль «буквально оточений» Хезболлою, шиїтськими бойовиками, Ісламським джихадом і Хамасом, які хочуть домінувати на Близькому Сході й поширити радикальний іслам по всьому світу.

«Що їх усіх об'єднує? Вони всі хочуть знищити мою країну, і всі вони підтримуються Іраном, - пояснив він. - Вони отримують фінансування з Ірану, проходять навчання в Ірані й отримують зброю з Ірану».

Читайте також: Провідного вченого-ядерника Ірану вбив робот зі штучним інтелектом - NYT

Ізраїльський лідер додав, що Тегеран також створив «новий підрозділ смертоносного терору», що складається з безпілотників, які можуть завдати удару в будь-який час. «Вони планують укрити небо Близького Сходу цією смертоносною силою», - сказав він, нагадавши, що ця зброя вже використовувалася в атаках на Саудівську Аравію, цілі США в Іраку та цивільні судна в морі.

«Іран планує озброїти своїх союзників у Ємені, Іраку, Сирії та Лівані сотнями, а згодом і тисячами цих смертоносних безпілотників. Ви можете ігнорувати це, але досвід підказує: те, що починається на Близькому Сході, там не закінчується». – резюмував Беннет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-