Байден в ООН: Штати не допустять, щоб Іран отримав ядерну зброю

Байден в ООН: Штати не допустять, щоб Іран отримав ядерну зброю

Укрінформ
Сполучені Штати далі прагнутимуть, щоб Іран не отримав доступу до ядерної зброї, та зі свого боку готові повернутися до повного виконання Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA), відомого також як іранська ядерна угода.

Про це заявив американський президент Джо Байден під час виступу у вівторок на 76-й сесії Генасамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США твердо віддані тому, щоб Іран не отримав ядерної зброї. Ми працюємо з форматом P5+1, щоб долучити Іран по дипломатичних каналах та повернутися до Спільного всеосяжного плану дій», - наголосив Байден.

Він підкреслив при цьому, що США «готові повернутися до повного дотримання (угоди JCPOA – ред.), якщо Іран вчинить так само».

Крім того, Байден висловив «серйозні наміри» щодо забезпечення повної денуклеаризації Корейського півострова дипломатичним шляхом.

Читайте також: Іран досі не пояснив сліди ядерних матеріалів на незаявлених об’єктах - МАГАТЕ

Як повідомляв Укрінформ, наразі Вашингтон і Тегеран ведуть переговори у форматі P5+1 (п’ять країн-постійних членів Радбезу ООН плюс Німеччина) щодо повернення до іранської ядерної угоди після того, як адміністрація Дональда Трампа вийшла з неї в односторонньому порядку. Переговори про поновлення JCPOA проходять у Відні. Сенс угоди полягає в тому, щоб Іран відмовився від створення радіоактивних речовин, які можна використовувати в ядерній зброї, в обмін на скасування санкцій США.

Фото: Clary-Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-