Денісова розповіла про стан здоров'я Саакашвілі

Денісова розповіла про стан здоров'я Саакашвілі

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зустрілась із матір’ю Міхеіла Саакашвілі Гіулі Аласанія та його адвокатом.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила в Телеграмі.

"Зустрілася з матір’ю громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеіла Саакашвілі Гіулі Аласанія, а також з його українським адвокатом Євгеном Грушовцем та народним депутатом України Єлизаветою Ясько", - ідеться в повідомленні.

За словами Денісової, мати Саакашвілі занепокоєна станом здоров’я сина, який голодує 34 дні поспіль та втратив 20 кг ваги. Жінка побоюється, що тривале голодування може призвести до незворотних наслідків для його життя та здоров’я.

Читайте також: Денісова чекає на пояснення Грузії, чому адвокату Сакашвілі не дозволили в’їзд

"Стрибки тиску, зміна пульсу не дозволяли провести аналізи для визначення об’єктивного стану здоров’я Міхеіла. Нарешті сьогодні були зроблені всі можливі тести, на результати яких ми очікуємо", - зазначила Денісова.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини закликала керівництво Грузії невідкладно відреагувати на погіршення стану здоров’я Міхеіла Саакашвілі та надати йому можливість отримати професійну медичну підтримку в лікувальному закладі.

"Ненадання медичної допомоги суперечить гарантованим нормам статті 3 Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод", - наголосила вона.

Денісова закликала іноземні держави та міжнародні організації рішуче засудити дії посадових осіб Республіки Грузія, які порушують права громадянина України Міхеіла Саакашвілі та домагатися від грузинської влади відновити його права на надання медичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього була відкрита низка кримінальних справ.

Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування і назвав себе політичним в'язнем.

29 жовтня прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі виключив можливість передачі Саакашвілі Україні.

2 листопада стало відомо, що Саакашвілі написав із в’язниці звернення до депутатів Верховної Ради України, у якому розповів про свій стан та причини поїздки до Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-